Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Monta syytä rukoilla Israelin puolesta

Samalla kun kiitämme Jumalaa Hänen ihmeistään, muistakaamme myös jatkuvasti rukoilla Israelin puolesta. Yksi ICEJ:n päämääristä sen perustamisesta alkaen on ollut rohkaista kristittyjä eri puolilla maailmaa rukoilemaan Israelin ja Jerusalemin puolesta. Haluamme edelleen olla uskollisia myös tälle kutsumustehtävälle.

ICEJ:n Suomen osaston puhemiehen, pastori Juha Ketolan rukousillat Israelin puolesta jatkuvat eri puolilla maata. Nämä tilaisuudet on koettu siunaaviksi ja rakentaviksi. Viimeksi Tampereella 20.1. pidetyn tilaisuuden jälkeen monet tulivat kertomaan kokeneensa tilaisuuden ainutlaatuisena, koska jokainen läsnäolija sai henkilökohtaisesti osallistua keskitettyyn rukoukseen, aihe aiheelta, Jumalan omaisuuskansan puolesta.

Tilaisuudessa tutkimme myös syitä, miksi Israelin puolesta tulee erityisesti rukoilla. Tässä seitsemän syytä:

1. Rukoile Israelin puolesta, koska Jumala itse kehottaa siihen Sanassaan. Hän on luvannut, että saamme viedä kaikki omat murheemme kiitoksen kanssa Hänelle tiettäviksi, mutta Hän on antanut oman sydämenasiansa Israelin myös meidän kannettavaksemme. Hän myös neuvoo, miten meidän tulee rukoilla Israelin puolesta. ”Riemuitkaa iloiten Jaakobista. Kohottakaa riemuhuuto Hänelle, joka on kansojen pää. Kuuluttakaa, kiittäkää ja sanokaa: ’Auta Herra kansaasi, Israelin jäännöstä’.” Jer. 31:7. ”Te, jotka ylistätte Herraa, älkää itsellenne lepoa suoko. Älkää antako Hänelle lepoa, ennen kuin Hän on asettanut ennallensa Jerusalemin, tehnyt sen ylistykseksi maassa.” Jes. 62:6-7. ”Toivottakaa (useissa käännöksissä rukoilkaa) rauhaa Jerusalemille” Ps 122:6. Jumalan Sanan mukainen rukous Israelin puolesta myös varjelee meidän asenteitamme luisumasta mukaan maailmanlaajuiseen valheen, vihan ja väkivallan vyörytykseen Israelia vastaan, joka sekin on Raamatussa ennustettu ja joka johtaa Jumalan vanhurskaaseen tuomioon.

2. Rukoile Israelin puolesta, koska Israelin kotiinpaluu on edellytys Herran paluulle Siioniin Öljymäelle. Matteuksen, Markuksen ja Luukkaan evankeliumeissa Jeesus puhuu Israelin esikuvasta viikunapuusta, joka puhkeaa lehteen kesän enteenä ja sanoo, että tämän elpymisen nähdessämme tietäkäämme, että Jumalan valtakunta on lähellä. Morsiusseurakunnalle Herran paluun pitäisi olla iloinen, toivottu ja odotettu asia. Siksi myös Raamatun profetioiden mukainen Israelin kotiinpaluu on asia, jonka puolesta kristittyjen tulee rukoilla ja myös auttaa kantamalla heitä kotiin Jes. 49:22 toimeksiannon mukaan.

3. Rukoile Israelin puolesta, koska Israel on maailmanrauhan avain. Rauhanmarssit ja rauhankonferenssit ovat aina vinossa johonkin suuntaan. Pysyvä maailmanrauha tulee vasta Rauhanruhtinaan myötä Hänen palatessaan Siioniin. Tällöin vasta toteutuu Jesajan ja Miikan profetia, aikojen lopussa kummankin profeetan mukaan: ”Siionista lähtee laki, Jerusalemista Herran Sana. Ja Hän tuomitsee pakanakansojen kesken, säätää oikeutta monille kansoille. Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan”. Jes. 2:2-4, Miika 4:1-3.

4. Rukoile Israelin puolesta, koska Herra on asettanut sinut vartijaksi Jerusalemin muureille. Jes. 62:6 mukaan Hän on antanut tämän tehtävän niille, jotka ylistävät Herraa. Hän sanoo: ”Sinun muureillesi, Jerusalem, Minä asetan vartijat; älkööt he milloinkaan vaietko, ei päivällä eikä yöllä”. Vartijat muureilla valvovat, kun kaupungissa nukutaan. Monet israelilaiset eivät vielä tunne Jumalaansa ja Messiastaan, ja he ovat nukkuessaan monien sisäisten ja ulkoisten vaarojen kohteena. Valvo sinä ja rukoile heidän puolestaan.

5. Rukoile Israelin puolesta, koska olet sen heille velkaa. Me kristityt olemme sekä kiitollisuudenvelassa että anteeksipyytämisen velassa Israelille. Kiitollisuudenvelka koskee koko meidän hengellistä perintöämme. Me emme tietäisi mitään Jumalasta, elleivät Israelin kansan jäsenet olisi Pyhän Hengen johtamina kirjoittaneet meille Raamattua. Me emme tietäisi mitään Jeesuksesta, maailman Vapahtajasta, ellei Hän olisi syntynyt juutalaisena juutalaiseen perheeseen ja elleivät Hänen juutalaiset opetuslapsensa olisi lähteneet rohkeasti viemään sanomaa Hänen elämästään, kärsimisestään ja ylösnousemisestaan muille kansoille, ylitse kaikkien rajojen. Emme tietäisi mitään Pyhästä Hengestä, ellei Hän olisi tullut ensimmäisenä helluntaipäivänä Yläsaliin kokoontuneiden juutalaisten opetuslasten ylle ja ellei heidän kauttaan tämä sanoma olisi lähtenyt kiirimään eteenpäin: ”Teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu, ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme kutsuu”.

Israel on Jumalan valinnan perusteella välittänyt meille kaikki nämä suuret hengelliset aarteet. Me olemme myös anteeksipyynnön velkaa Israelille, sillä kiitollisuuden asemesta kristityn nimeä kantavat kansat ovat kohdelleet Israelin kansaa julmasti. ”Kristityn” Euroopan historiassa ei ole 300-luvulta lähtien yhtään puhdasta vuosisataa, jolloin juutalaisia ei olisi halveksittu, karkotettu tai surmattu. 1900-luvun holokausti oli ainoastaan jäävuoren huippu. Herra odottaa todellisilta sydämen kristityiltä kokonaan toisenlaisia asenteita.

6. Rukoile Israelin puolesta, koska Jumala on luvannut siunauksensa niille, jotka Israelia siunaavat. ”Ja Minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä”. 1. Moos. 12:3. ”Ei Jumala ole ihminen, niin että Hän valhettelisi, eikä ihmislapsi, että Hän katuisi. Sanoisiko Hän jotakin, eikä sitä tekisi, puhuisiko jotakin eikä sitä täyttäisi? Katso: minä olen saanut tehtäväkseni siunata: hän on siunannut, enkä minä voi sitä peruuttaa…Kuinka ihanat ovat sinun majasi, Jaakob, sinun asuinsijasi, Israel!…Siunattu olkoon, joka sinua siunaa, kirottu, joka sinua kiroaa”. 4. Moos 23:19 – 20, 24:5,9.
Jumala ei ole epäoikeudenmukainen edellyttäessään meiltä Israelin siunaamista. Israel kantaa Jumalan ilmoitusta ja on sen vuoksi kärsinyt enemmän kuin muut kansat, ollut jatkuvasti syvyyden voimien erityisten hyökkäysten kohteena. Meiltä, jotka olemme saaneet hengelliset aarteet Israelilta, ei ole liikaa vaadittu, jos Herra pyytää meitä siunaamaan Hänen omaisuuskansaansa. Hän ei tee väärin liittäessään oman siunauksensa meille tähän kuuliaisuuteen. Tahdon olla siellä, missä Herra siunaa, ja toivoisin oman Suomeni ja sen kristittyjen myös olevan Hänen siunaustensa kohteena.

7. Rukoile Israelin puolesta, koska nyt on aika. Profeetallinen psalmi 102 kertoo mitä osuvimmalla kuvakielellä Israelin kansan kärsimystiestä holokaustin tuhkaa myöten, mutta myös sen kohtalon kääntymisestä, kun Herra kääntyy niiden puoleen, jotka ovat kaikkensa menettäneet, jälleenrakentaa Siionin ja ilmestyy kunniassansa. Lopulta profetia laajenee kansainväliseksi: Siionissa julistetaan Herran nimeä ja Hänen ylistystänsä Jerusalemissa, kun kaikki kansakunnat kokoontuvat yhteen, ja valtakunnat, palvelemaan Herraa. Juuri kansan kohtalon taitteessa astuvat esirukoilijat esiin: ”Nouse ja armahda Siionia, sillä aika on tehdä sille laupeus, ja määrähetki on tullut” Ps 102:14.

ICEJ:n puheenjohtaja, pastori Malcolm Hedding, sanoi puhuessaan viime marraskuussa Helsingissä pastoreille: ”Taistelu Herran takaisin tulemisesta on alkanut”. Israel on tämän henkivaltojen taistelun polttopisteessä. Ne, jotka rukoilevat Israelin puolesta, ovat ajan hermolla, mukana siinä, mitä Herra juuri nyt on tekemässä. Meillä on Raamatussa hyvä ennakkotapaus: Daniel huomasi Jeremian kirjaa tutkiessaan, että on koittanut Herran lupaama aika palauttaa kansansa Baabelin vankeudesta. Hän ei jäänyt passiivisena odottelemaan, vaan heittäytyi rukoustaisteluun kansansa puolesta. Hän sai Herralta kaukaisiin aikoihin asti ulottuvan vastauksen ja myös kauniin tunnustuksen: ”Daniel, sinä otollinen mies”.

Tulkaa siis joukolla mukaan Israel-rukousiltoihin ja sytyttäkää rukoustulia myös kotipaikkakunnillanne, yksin ja yhdessä toisten kanssa.

Islamin huippututkija vieraili Suomessa

Meillä oli ilo pitää vieraanamme marraskuussa yhtä maailman huippututkijoihin kuuluvaa islamilaisen kulttuurin asiantuntijaa, professori Moshe Sharonia Jerusalemin Heprealaisesta yliopistosta. Tämä juutalainen professori on 45 vuoden ajan tutkinut islamia ja islamilaista kulttuuria, ja hän puhuu myös sujuvasti arabiaa. Hän osoittautui lämpimäksi, huumorintajuiseksi ja selkeäsanaiseksi luennoitsijaksi. Hänellä oli halua ja kärsivällisyyttä vastata tuntikausien ajan yleisön moniin kysymyksiin.

Puhuessaan juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin eroista hän sanoi, että juutalaisuus on yhden kansan uskonto, ja siksi se ei tee lähetystyötä. Sillä on kuitenkin yleisinhimilliset periaatteet. Kristinusko rakentuu näiden periaatteiden pohjalle maailmanlaajuisena uskontona. Se levittää lähetystyön kautta sanomaa yksilökohtaisesta pelastuksesta Jeesuksen veren kautta. Tämä pelastus kuuluu jokaiselle, joka haluaa sen vastaanottaa. Juutalaisuus ja kristinusko kuuluvat yhteen. Islam on näistä täysin erillinen, ja se levittäytyy alueellisten valloitusten kautta. Jokainen alue, joka on joskus ollut muslimien valtaama, kuuluu heidän mielestään ainaisesti islamille, ja siksi muslimimaailma ei voi koskaan hyväksyä pienintäkään Israelin valtiota Israelin historiallisessa omassa maassa.

Moshe Sharonin kiertue huipentui Helsingissä pidettyyn suureen Israel-solidaarisuusjuhlaan, jossa kunniavieraana oli Israelin suurlähettiläs Miryam Shomrat ja jonka puhujien joukossa oli professori Sharonin lisäksi myös ICEJ:n puheenjohtaja Malcolm Hedding. Kasetti Sharonin ja Heddingin erittäin selkeistä ja kohtikäyvistä puheista on saatavissa toimistostamme. Johanna Manner haastatteli vielä professori Sharonia vierailun jälkeen, voitte lukea hänen ajatuksiaan tästä numerosta.

Muslimimaailman omia ääniä

Niille, jotka arvelevat islamin olevan rauhanomainen uskonto, jonka peruskirja Koraani ei salli terrori-iskujen kaltaista silmitöntä väkivaltaa, siteeraan suoraan Beirutissa tänä vuonna tammikuun toisella viikolla pidetyn muslimikongressin julkilausumaa. Kongressissa oli koolla 130 muslimien hengellistä johtajaa ja oppinutta 30 maasta. Julkilausumassa sanotaan: ”Itsemurhaoperaatiot, joita tekevät pyhät soturit sionistista vihollista vastaan, ovat oikeutettuja ja ne perustuvat Allahin kirjaan (Koraaniin) ja hänen profeettansa (Muhammedin) opetuksiin. Ne edustavat marttyyriuden korkeinta astetta ja ne johtavat Allahin hyväksynnän saavuttamiseen ja paratiisiin”. Kongressi myös suositteli Israelin valtion täydellistä tuhoamista.

Maltillisemmat äänet muslimimaissa jäävät helposti näiden aggressiivisten äänien varjoon, ja niiden esittäjät joutuvat omissa maissaan vainon kohteiksi. Yhteiskristillinen ihmisoikeusjärjestö, joka puolustaa vähemmistöjen oikeuksia muslimimaissa, järjesti niinikään tammikuun toisella viikolla YK:n päämajan edustalla New Yorkissa mielenosoituksen, jossa se vaati YK:ta tutkimaan jihad-väkivaltaa ei-islamilaisia ja maltillisia muslimivähemmistöjä vastaan, naisia ja humanisteja vastaan eri puolilla maailmaa. Mielenosoituksessa oli mukana edustajia mm Afganistanista, Bangladeshista, Egyptistä, Intiasta, Indonesiasta, Pakistanista ja Sudanista.

Muutamia rohkeita kriittisiä ääniä on noussut myös esiin arabilehdistössä. Lähi-idän tiedotusvälineitä seuraava tutkimuslaitos MEMRI siteeraa näitä ääniä otsikolla: ”Saudit ja muut arabi-intellektuellit: Vika on meidän kasvatuksessamme – ei amerikkalaisessa yhteiskunnassa” Nämä arabikirjoittajat surevat sitä, että 11.9. terroristihyökkäyksen tekijöinä USA:ssa olivat saudiarabialaiset nuoret.

Tri Sahr Muhammad Hatem Riadista kirjoittaa Al-Sharq Al-Awsat lehdessä 21.12.01 seuraavaa: ”Mentaliteetti, johon meidät ohjelmoitiin siitä asti kun lapsena menimme kouluun, oli usko, että islam merkitsee kaikkea. Meidän pieniin päihimme iskostettiin, että oikeus on aina muslimin puolella, oli asia mikä tahansa, ja että muslimi voittaa aina, vaikka taistelisi kepillä panssareita vastaan, koska muslimi edustaa totuutta ja muut valhetta. Meidän pieniin päihimme iskostettiin väite, että meillä on monopoli hyviin arvoihin. Meille opetettiin, että jokainen, joka ei ole muslimi, on meidän vihollisemme ja että länsi edustaa heikkoutta, irstautta ja arvottomuutta. Meistä on tullut yhteiskunta, joka on täydellisesti alistettu niille, jotka puhuvat uskonnon nimissä. Kun mentaliteetti on tämä, mitä me voimme tehdä niille, jotka sanovat, että islam on ratkaisu, vaikka se ei itse asiassa ole tarjonnut mitään ratkaisua”.

Tri Hatem jatkaa, että ne, jotka ajattelevat toisin, ovat sulkeneet suunsa tai vetäytyneet nurkkiinsa pelon tähden. Ne, jotka ovat uskaltautuneet vastustamaan, ovat joutuneet lievimmissä tapauksissa erotetuksi puolisoistaan, pahimmissa tapauksissa henkipatoiksi ja murhan kohteiksi. Lehden kolumnisti Ahmed Al-Qashtini nimitti tri Hatemin tekstiä ”vuoden 2001 parhaaksi kirjeeksi”.

Ahmad Othman kirjoitti samaan lehteen kaksi artikkelia, ensimmäisen heti syyskuun iskun jälkeen ja toisen pari kuukautta myöhemmin. Hän kirjoittaa: ”Tähän mennessä on tullut täysin selvästi, epäilyksettä, todistetuksi, että kaikki ne, jotka osallistuivat itsemurhahyökkäyksiin WTC:tä ja Pentagonia vastaan, olivat arabeja ja muslimeja. He olivat meidän poikiamme, meidän arabiyhteiskunnissamme syntyneitä ja kasvatettuja. Nämä terroristit kävivät meidän koulujamme, ja me heidät kasvatimme. He saivat informaationsa meidän lehdistämme ja tiedotusvälineistämme. Jos he tulivat siihen tulokseen, että itsensä tappaminen ja toisten kulttuurien tuhoaminen oli ainoa tapa ilmentää heidän identiteettiään, silloin epäilemättä jotakin meidän yhteiskunnassamme – ei amerikkalaisten uhrien yhteiskunnassa – on pahasti vialla.”

Saudi-Arabian hallituksen lehdessä Al-Watan kaksi saudikolumnistia, Al-Omari ja Al-Mussa pohtivat, miksi heidän maanmiehensä syyllistyivät terroritekoihin. Heidän mukaansa syynä ei ollut köyhyys, työttömyys tai koulutusmahdollisuuksien puute. Tekijät olivat kotoisin yläluokasta. Al-Mussa sanoo selkeästi: Kyseessä ovat uskonnon varjolla levitetyt myrkylliset asenteet. Nämä rohkeat kirjoittajat ovat panneet henkensä kämmenelleen uskaltautuessaan sanomaan ajatuksensa ääneen ja julkisesti. Muistakaa myös heitä rukoillen, että totalitaarisen islamin kahle katkeaisi ja sanoma Jumalan rakkaudesta Jeesuksen sovintotyön kautta tavoittaisi myös muslimikansat.

Exodus jatkuu terrorismista huolimatta

Juutalaistoimiston Jerusalemin päämajan johtaja Sallai Meridor kertoo, että terrorismista ja talousongelmista huolimatta Israeliin tulee yhä uusia maahanmuuttajia, joskin tulijoiden määrä v. 2001 on pienentynyt 27.7 % edellisvuodesta. Entisen NL:n maahanmuuttajat ovat olleet edelleen enemmistönä, 77% tulijoista, heitä tuli viime vuonna Israeliin 43 477 henkilöä. Pohjois-Amerikasta tuli 1400, Etiopiasta 3 272, Argentiinasta 1 372 ja Ranskasta 1 005 maahanmuuttajaa. Meridor sanoi: ”Olen ylpeä heistä, jotka tulivat”.

Israel ottaa edelleen, myös pääministeri Sharonin lausuntojen mukaan, mielellään vastaan juutalaisia maahanmuuttajia. Meridorin mukaan tulevanakin vuonna Juutalaistoimiston työn painopiste on yli 50-prosenttisesti entisen NL:n alueilla, joskin lisäpainoa pannaan myös Ranskan, Argentiinan ja Etelä-Afrikan muuttoliikkeille. Meridorin mukaan painoa pannaan niinikään koulutusohjelmille, joita myös ICEJ on erityisesti tukenut Venäjän juutalaisnuorille suunnattujen tietokoneluokkien avulla.

Myös Suomen kautta tulijoita on edelleen hiljakseen, joskin nyt sydäntalven kuukausina lentojen puute on ollut ongelma. Maaliskuusta alkaen on jälleen odotettavissa vilkkaampi liikenne. Juutalaistoimiston Pietarin uusi edustaja Orit Katsov on kehottanut meitä virkistämään ja laajentamaan valmiutta hätätilan varalle. Juutalaistoimiston Jakutskin edustaja Gurevich on ottanut yhteyttä ICEJ:n Pietarin edustajaan Howard Floweriin kertoen, että Jakutiassa on edelleen juutalaisia, jotka ovat kiinnostuneita lähtemään Suomen kautta Israeliin. Myös kaukaa Magadanista saakka on otettu yhteyksiä. Pidetään siis ovia auki ja valmiutta yllä. Kiitos aktiviteetistanne niin vuoksi- kuin luodeaaltojenkin aikana!

Aina kun olet tehnyt muutoksia sivuun, muista päivittää sivu klikkaamalla tallenna painiketta editorin vasemmasta yläreunasta, paina tämän jälkeen julkaise painiketta niin sivu julkaistaan varsinaisille sivuille.

©2020 hanaa...132 - suntuubi.com