Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

http://fi.wikipedia.org/wiki/Lamborghini_LM002

Lamborghini LM002

Wikipedia

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lamborghini LM002

Lamborghini LM002 on Lamborghinin valmistama maastoauto, jota tehtiin vuosien 1986 ja 1993 välillä. Kokonaisvalmistusmäärän arvioidaan olevan noin 301 kappaletta. Auto oli erikoinen malli Lamborghinille, joka on tullut tunnetuksi lähinnä suorituskykyisistä GT- ja superautoista.

LM002 alkoi projektina vuonna 1977 protyypillä, jonka koodinimi oli Lamborghini Cheetah. Se oli malli, jota Lamborghini toivoi myyvänsä Yhdysvaltain armeijalle. Alkuperäinen Cheetah-prototyyppi käytti taakse asennettua Chryslerin V8-moottoria, joka tuhoutui Yhdysvaltain armeijan testeissä. Tämä johti sihen että Lamborghini kehitti LM001-mallin, joka oli hyvin samankaltainen kuin alkuperäinen Cheetah, mutta siinä oli AMC:n V8-moottori. Mallin myötä kävi selväksi, että takamoottori ei ollut hyvä ajatellen ajo-ominaisuuksia maastokäytössä. Seuraavassa versiossa, LM002:sessa, moottori (nyt V12 Countachista) olikin asennettu eteen. Pitkän testaamisen ja muuntelun jälkeen sille annettiin viimein sarjanumero ja nimettiin LM002:ksi.

Autolle annettiin lempinimeksi Rambo-Lambo ja aggressiivinen muotoilu sekä tehokas moottori teki siitä menestyksen Lamborghinille. Siviiliversiot oli pakattu täyteen luksusvarusteita: täysi nahkasisustus, tummennetut sähköikkunat, ilmastointi ja hyvä stereolaitteisto asennettuna kattopaneeliin. Pirelli valmisti autoon kaksi "run-flat"-rengastyyppiä. Sotilasversio LM002:sssa oli luksusvarusteet poistettu ja siihen oli tehty lisäyksiä, kuten asennuspaikat konekiväärille. Saudi-Arabian armeija tilasi 40 autoa, joissa oli avattava katto.

Lamborghinin aikomuksena on rakentaa seuraaja mallivuodelle 2008. Mallin on mahdollisesti tarkoitus kilpailla Porsche Cayennen kanssa.

[muokkaa] Teknisiä tietoja


©2020 hanaa...132 - suntuubi.com