Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Solihvieterin SM -79 viritys- ja korjauspäiväkirja: 
Solifer-sivuille tästä.

Kevät . Vanha mopo on virunut tallissa muovin alla vuositolkulla. Kaikeksi onneksi kaasutin aikoinaan jumiutui käytön puutteessa, joten taannoiset varkaat eivät saaneet rakkinetta käymään ja jättivät läheiseen puskaan. Lukitsin mopon ketjulla seinään. Syntyi idea: jospa mopon kuljettaisi mökille kesäpuuhasteluksi.

Juhannus . Huoltoa: kaasuttimen (Dellorto PHBG 18 as) jumiutuminen on mystistä, luisti ei hievahdakaan. Liotus ja lievä väkivalta auttavat. Syykin löytyi: vanha jämähtänyt 2T öljy (bensa haihtunut) oli liimannut luistin ja neulan tiukkaan. Kohokammio aivan hirvittävän kerroksen peitossa, liotan, kuten kaikki muutkin osat. Liotus ei riitä, systeemi on näköjään kunnolla tukossa, tarvittaisiin paineilmaa kanavien putsaamiseen. Mopo käy, mutta lähinnä tyhjäkäynnillä, kaasun vääntäminen tukehduttaa koneen. Homma jää sikseen, kosken muista ottaa kaasutinta mukaani mökiltä. Pakoputki jää kaivertamaan mieltä: paikallaan oleva alakäyräputki on aivan onneton metsäkäytössä, pitäisi tehdä yläkäyräversio. Pakoputki on muutenkin huono, ei sovi ajoituksille tippaakaan. Sitten muistan jälleen, että 18mm kaasutin on liian iso, vaikka sylinterin aukkoja on avarrettu ja mäntä on viritysversio.

Elokuun alku . Olen vakuuttunut, että pakoputken rakentaminen olisi kivaa. Voisin oikeastaan samalla hommata 65cc virityssylinterin, kaasutin sopisi siihen. Etsin vanhaa Mopo-Sportin viritysopastani arkistoistani, oppaassa taisi olla jonkinlaista osviittaa putken tekoon.

12. elokuuta . Opas löytyi, lueskelun jälkeen totean Mopo-Sportin ohjeiden olevan todella ylimalkaiset ja mystiset. Voi pertti. Etsin WWW:stä, sieltäkään ei löydy mitään asiallista suomalaista sivua muutamassa tunnissa. Täytyy kysyä itseään viisaammilta. Tiedustelen sfnet.harrastus.mp -verkkouutisryhmästä tietäisikö joku viritys- tai pakoputkioppaita.

©2020 hanaa...132 - suntuubi.com