Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Mopolla ajamisen alkeet

Näkymät
  • Sivu                                                   img-2[1].jpg Poikani Suzuki.jpg
  • Keskustelu
  • Muokkaa
  • Historia                                               Monark mopo.jpg

Motowiki                                                              mun pappa.jpg

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tien päällä Gileran supermotolla
Tien päällä Gileran supermotolla

Mopoon tutustuminen kannattaa aloittaa lukemalla mukana seuraava ohjekirja ja perehtymällä hallintalaitteiden ja katkaisimien toimintaan. Kytkimien toiminta ja mopojen yksityiskohdat vaihtelevat, jotkut vaihteelliset mopot eivät esimerkiksi käynnisty kytkin pohjassa, joten selvitä oman moposi piirteet ennen käyttöönottoa. Seuraavat neuvot ovat hyödyksi mopoilua aloitettaessa. Liikenteessä tulee aina ajaa sääntöjen mukaan ja muut huomioon ottaen. Käytä ajaessasi aina kypärää ja suojaavaa vaatetusta äläkä koskaan aja alkoholin vaikutuksen alaisena. Muista vanha tuttu kolmikko, eli valo(ajovalot päällä), vilkku(oikea-aikainen käyttö) ja väli(riittävä turvaväli sekä edessä että takana

Mopoilu
 


Ylemmillä vuosiluokilla oppilaat alkavat kiinnostua mopoilusta. Tämä tarjoaa hyvän tilaisuuden vaikuttaa liikennetietoihin ja -asenteisiin. Mopoasiat voidaan ottaa esille teknisen työn tunneilla. Kun oppilaat huoltavat mopojaan, he samalla tutustuvat polttomoottoritekniikkaan. Mopon kunto ja turvalaitteiden toimivuus tarkistetaan.

Mopojen virittäminen on hyvä ottaa puheeksi sekä oppilaiden että vanhempien kanssa. Jos viritettyjä mopoja kuitenkin oppilailla havaitaan, pyydetään poliisi tarkastamaan mopot esimerkiksi aamulla kouluuntulon aikaan.

Vaaratilanteita, kuten risteyksissä ja liukkaalla ajoa, voidaan käsitellä erillisissä opetustuokioissa. Muun liikennekasvatuksen yhteydessä kerrataan mopoilusääntöjä ja keskustellaan eri tienkäyttäjien välisistä suhteista.

Tietoa mopoilijaa koskevista säännöistä

Mopoilijan turvatieto -sivuille on koottu taustatietoa mopoiluturvallisuudesta.

Pidä pelivaraa mopoilija -opas (pdf)

Iisalamelaeset Halavatun Papat: http://www.halavatunpapat.com/etusivu.html


©2020 hanaa...132 - suntuubi.com