Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Elviksen Harley-Davidson moottoripyörä Suomeen

05.08.2004 18:31

Harley Davidson, omistaja Elvis Presley

Rock´n roll -muusikko Elvis Presleyn harvinainen Harley-Davidson moottoripyörä on esillä ensimmäisen kerran Suomessa ensi sunnuntaina Pulkkilan Vornan Stop and Go Oy - liikenneasemalla. Elviksen pyörä tuodaan Pulkkilaan suoraan Liverpoolista, jossa se on ollut esillä Liverpoolin maailmanmainetta niittäneessä Beatles-museossa.

- Nyt suomalaisilla on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä rock´n rollin kuninkaan eniten rakastama moottoripyörä. Kun sen satulaan istuu, ei voi olla tuntematta Elviksen kosketusta, vakuuttaa pyörän Suomeen tuova Jussi Kynsilehto.

Moottoripyörän saaminen Suomeen ja Pulkkilaan ei ollut mikään helppo asia, sillä se on ollut näytteillä Liverpoolin Beatles-museossa vuoden ajan. Sitä ennen pyörä oli edellisen kerran suuren yleisön nähtävissä tokiolaisessa tavaratalossa 1990-luvun alussa, silloin sitä kävi ihailemassa kymmeniätuhansia japanilaisia.

Elviksen Harley-Davidsonin historia on niin värikäs, että jo pelkästään sen vuoksi pyörää kannattaa tulla katsomaan. Harley-Davidson on vuosimallia 1976 ja se on ns. peruspyörä. Se on Elviksen viimeiseksi jäänyt moottoripyörä ja sen mukana on alkuperäinen rekisteriote, joka on annettu Elvis Aaron Presleylle.

Sekin on jo harvinaista, että Elvis osti ja rekisteröi pyörän omiin nimiinsä, sillä viimeisinä elinvuosinaan hän oli niin kuuluisa, ettei voinut edes rekisteröidä kaikkia ostamiaan autojaan ja moottoripyöriä omiin nimiinsä, hurjien vahingonkorvausten ja fanien pelossa.

Lahjoitti pyörän velipuolelleen

Harley-Davidson oli Elvikselle kuitenkin niin rakas, että viimeisinä vuosinaan hän ajoi sillä aina kun pystyi. Pyörää jopa kuljetettiin Elviksen mukana Palm Springsiin ja Gracelandiin, Elviksen hulppeaan kartanolinnaan, jotta hän olisi voinut ajaa sillä rankkojen konserttien välissä.

Jotain Elviksen luonteesta kertoo se, että hiukan ennen kuolemaansa hän lahjoitti pyörän velipuolelleen David Stanleylle. David toimi Elviksen henkivartijana tämän konserttikiertueella ja oli yksi Elviksen lähimmistä henkilöistä tämän viimeiset vuodet.

- Pyörän historia on osa rock' n rollin historiaa. Pian se on myös osa Pulkkilan historiaa, Kynsilehto toteaa.

Pyörä on yksi merkittävä kohde maailman suurimmasta, yksityisomistuksessa olevasta Elvis-kokoelmasta. Sen hintaa on vaikea määritellä, mutta lontoolaisen taide-esineitä arvioivan yrityksen mukaan se on vähintään 750 000 dollarin arvoinen.

- Pyörä tuodaan Pulkkilaan Liverpoolista erikoiskuljetuksella ja se on tietenkin tarkkaan vartioitu koko Suomen-kiertueen ajan, Kynsilehto painottaa.

Elviksen Harley-Davidson pyörä on yleisön nähtävissä Pulkkilan Vornan Stop and Go Oy - liikenneasemalla nelostien varressa sunnuntaina 8. elokuuta. Sen jälkeen se matkannee uuteen näyttelyyn Keski-Eurooppaan.

- Tällaisia harvinaisuuksia ei ole aikaisemmin Suomessa nähty. Kun minulle tarjoutui mahdollisuus tuoda pyörä Suomeen, en empinyt hetkeäkään, kertoo Kynsilehto, joka osaa entisenä rallin MM-sarjan kuljettajana ja moninkertaisena moottoripyöräilyn Suomen mestarina arvostaa moottoriajoneuvoja, sillä vuosi sitten hän toi Pulkkilaan nähtäväksi Jordan tallin aidon Formula 1-auton.

- Elviksen Harley-Davidson on kuitenkin aivan omaa luokkaansa, näitä pyöriä on maailmassa vain yksi. Rock' n rollin kuningas on istunut sen satulassa ja nauttinut sen kyydistä viimeisinä elinvuosinaan - se on enemmän kuin pala historiaa, Kynsilehto hehkuttaa.

(MTV3)

Kuva 
Pienoisvesivoimala
PowerPal®
- nyt edullisesti 200-1000 wattia sähkötehoa purosta!
 


Tätä uutuustuotetta tuhansien järvien ja jokien maassa on kauan kaivattu: helposti asennettava vesiturbiini-generaattori, joka tuottaa 1,5 metrin putouskorkeudella ja pienellä vesimäärällä riittävästi sähköä valaistukseen, televisioon, kaivopumppuun – tai jopa kahvinkeittimeen, auton lohkolämmittimeen tai pölynimuriin!
 
PowerPal-generaattori tuottaa puhtaasti  ja lähes äänettömästi 230 voltin vaihtosähköä. Toisin kuin aurinkosähkö- tai pientuulienergialaitteissa, tämä jännite voidaan johtaa kaapelilla pitkänkin matkan päähän. Verkkotasoisella jännitteellä voidaan tietenkin käyttää tavanomaisia laadukkaita kodin sähkökojeita. Tehoa riittää myös akkujen lataamiseen.  Yötä päivää, säästä riippumatta.
 
Pienin PowerPal-vesiturbiini tarvitsee ainoastaan 34 litraa vettä sekunnissa. Kevyt laite on helppo kantaa ja asentaa.
 
PowerPalilla on tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä kaikkialla maailmassa. Laite on erityisen suosittu syrjäisillä seuduilla, jonne valtakunnan sähköverkko ei ulotu.
PowerPal-generaattorien rakenteet ovat valurautaa, terästä ja alumiinia. Laakerit ja kestomagneettigeneraattorin käämitykset ovat reilusti ylimitoitetut, jolloin saavutetaan hyvin pitkä käyttöikä ja vähäinen huollontarve.
 
Generaattori on varustettu elektronisella ylijänniterajoittimella.
 
Helppo asennus
 
Generaattorin mukana toimitetaan täydelliset asennus- ja turvaohjeet.
 
Powerpal voidaan asentaa helposti vanhaan myllypatoon tai luonnonputoukseen. Jos putous ei ole riittävän jyrkkä, turbiinille voidaan johtaa vesi erikseen rakennettavaa sivukanavaa myöten.
 

Lisävarusteina on saatavissa lujitemuovinen imuputki ja virtauskanava, joilla saavutetaan paras mahdollinen tehontuotto ja hyötysuhde.

PowerPal-pienoisturbiineja edustaa Suomessa Saukkolan Voima Oy. Pidämme varastossa 200, 500 ja 1000 watin tehoisia turbiineja ja niille sopivia virtauskanavia sekä imuputkia. Saatavana on myös 200 ja 500 watin paineputkiturbiinit 5-6 metrin putouskorkeudelle. Tehokkaampia turbiineja toimitamme tilauksesta. Koko mallisto löytyy päämiehemme sivuilta www.powerpal.com Huomautus Pienenkin voimalaitoksen asentaminen luonnonuomaan saattaa olla luvanvaraista. Suosittelemme tarkistamaan vesirakentamisen luvantarpeen alueellisesta ympäristökeskuksestanne.


Tekniset tiedot ja hinnat
Käyttöturvallisuudesta
PowerPal-kuva
Asennuskaavio
PowerPal toiminnassa


Saukkolan Voima Oy
Kiertolinnuntie 19
02660 Espoo
Puhelin: 0400-706991
Telefax: 09-5482920
email: saukkolan.voima.oy [at] kolumbus.fi

                      

Aina kun olet tehnyt muutoksia sivuun, muista päivittää sivu klikkaamalla tallenna painiketta editorin vasemmasta yläreunasta, paina tämän jälkeen julkaise painiketta niin sivu julkaistaan varsinaisille sivuille.

©2019 hanaa...132 - suntuubi.com