Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

(31.1.2008) Terveisiä Karjalasta. Kävin viikonloppuna Laatokan pohjoispuolella ja oikeastaan Äänisen pohjoisreunassa Karhumäessä ja Poventsassa. Kyllä Karjala on talvella näkemisen arvoinen. Puhdas lumi metsissä ja harmaiden mökkien katoilla muuttaa maisemat postikorttimaisiksi. Samoin korkeat lumivallit teiden reunoilla. Tienparannustöitä tehdään useassa paikassa. Niillä vaan on tapana olla eräänlaisia ikuisuusprojekteja. Esimerkiksi Loimolan ja Koirinojan välillä oli jo kesällä kiertotie käytössä. Sama tilanne jatkui edelleen. Niinpä ajoin Raikonkosken, Leppäsyrjän, Suistamon ja Alatun kautta Läskelään. Todella upeita maisemia hämärtyvässä illassa.

Jotain uuttakin matkalta löytyi. Rajalle mennessä Matkaselässä ennen Värtsilää oli uusi kontrollipiste. Kalashnikovilla varustetut sotilaat tarkastivat molempiin suuntiin kulkijoilta matkustusasiakirjat. Koskaan aikaisemmin ei tällaista näillä seuduin minun aikanani ole ollut.

Kävin Läsekelässä siellä asuvien sukulaisteni luona. He ovat jääneet sinne ennen ensimmäistä maailmansotaa ja avioituneet venäläisten kanssa. Pitivät minua kuin ruhtinasta huolimatta näkyvästä köyhyydestään. Kaikki rakennukset olivat päällekaatuvaa. Mutta kaikki ihmiset hyvin ystävällisiä.

  • Pysähdyimme Läskelän keskustassa täydentämään varastoja.

 
Läskelän koskessa vesi virtaa

Siellä virtaa vettä hieman


©2020 hanaa...132 - suntuubi.com