Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Persoonat

Persoonat ovat tehokas tekniikka pitää huomio varsinaisisten käyttäjien vaatimuksissa. Persoonat voidaan luoda yhdessä projektissa ja niitä voidaan hyödyntää myös myöhemmissä projekteissa.

Persoonat ovat tiedonvälitystyökaluja käyttäjien, suunnittelijoiden ja muiden toimintojen kuten markkinoinnin välillä. Persoonat antavat konkreettista pohjaa suunnittelijoille, kun he määrittelevät tuotteen tyypillistä käyttäjää.
 
Persoona on tyypillisesti yhden-kahden A4-sivun mittainen kuvaus fiktiivisestä käyttäjästä. Se määrittää käyttäjän arkkityypin demograafisin, psykograafisin ja topograafisin termein. Persoonan luominen pohjautuu käyttäjätutkimukseen. Persoona ei edusta yhtä käyttäjää vaan käyttäjäryhmää, joilla on samantapaisia luonteenpiirteitä tai ominaisuuksia. Tyypillisesti  yhtä tuotetta kohden määritellään kahdesta viiteen persoonaa. On mahdollista luoda pari ensisijaista persoonaa ja lisäksi toissijaisia persoonia. Ensisijaiset persoonat ovat kaikkein tärkeimpiä käyttäjätyyppejä, jotka otetaan huomioon suunnittelussa. Toissijaiset persoonat taas kuvaavat tuotteen muita kuin ensisijaisia käyttäjiä ja siten tukevat suunnittelutyötä.
 
Tähän tekniikkaan voidaan sisällyttää skenaariot. Persoonat ja skenaariot tukevat toinen toisiaan. Persoonat auttavat heijastamaan luodut skenaariot todellisuuteen.

Motivointi

Persoonat auttavat suunnittelijaa näkemään käyttäjät persoonina, joilla on motivaatiot, tarpeet, tuntemukset jne. Suunnittelijan on paljon mielekkäämpää personoida käyttäjät, kuin käyttää mustaa laatikkoa nimeltä käyttäjä. Kun käyttäjä koetaan oikeana ihmisenä ja yksilönä, hänen tarpeitaan on helpompi ajatella.


Olavi Ronkainen

Olavi Ronkainen (s. 1933 Hyvinkää) on suomalainen pappi, kansanopistomies ja kansanedustaja. Ronkainen valmistui teologian kandidaatiksi ja vihittiin papiksi vuonna 1962. Valmistuttuaan hän toimi pappina Heinolassa ja Sulkavalla. Hän tomi Säämingin kristillisen opiston va. johtajana vuosina 1963–1966 ja opiston rehtorina vuodesta 1966 alkaen. Ronkainen toimi eduskunnassa Suomen Kristillisen Liiton edustajana vuosina 1972–1975 ja 1979–1987. Ronkainen oli jäsenenä mm. puolustusvaliokunnassa, sivistysvaliokunnassa, toisessa lakivaliokunnassa sekä Parlamenttienvälisen liiton (IPU) Suomen ryhmän johtokunnassa. Hän on kuulunut Savonlinnan kaupunginvaltuustoon, SKL:n puoluevaltuustoon ja puoluehallitukseen sekä Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen hallitukseen.[1]

Eduskunnassa Olavi Ronkainen oli tunnettu vuosia jatkuneesta pornografian vastaisesta toiminnastaan.

Eläkevuosinaan Olavi Ronkainen siirtyi Kainuuseen Ristijärvelle, jossa hän on toiminut sijaispappina. Siellä hän ohjasi harrastajaversion musikaalista Viulunsoittaja katolla ja näytteli siinä pääosan maitomies Tevjenä.

[muokkaa] Viitteet

  1. Ronkainen, Olavi (Edustajamatrikkeli) Eduskunta. Viitattu 20.2.2008.
  2. Ronkainen nakertaa SKL:n uskottavuutta (Suomen Kuvalehti 5/1987), s. 32.

©2020 hanaa...132 - suntuubi.com