Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Kysymys nro. 1
Omistatko moottoripyörän tai harrastatko moottoripyöräilyä?
 
 
Pohjustus kysymykseen nro 2.
Ruotsissa ja Kreikassa on suunnitteilla tai käytössä määräys, jonka mukaan ns. bussikaistoilla saa ajaa moottoripyörällä. Tavoitteena on lisätä moottoripyöräilyn turvallisuutta ja kehittää kaupunkiliikenteen sujuvuutta. Määräyksen käyttöönoton jälkeen ei Tukholmassa ole tapahtunut yhtään onnettomuutta bussikaistaa käyttäneelle moottoripyörälle.

Kysymys. nro 2.
Tulisiko tämä sallia myös Suomen kaupungeissa?
 
 
Pohjustus kysymykseen nro. 3.
Autoissa mm. turvavyöt ja airbagit ovat vapautettu arvonlisäverosta. Englannissa myös moottoripyöräilijöiden kypärät ovat arvonlisäverottomia.

Kysymys. nro 3.
Pitäisikö moottoripyöräkypärät vapauttaa arvonlisäverosta myös Suomessa?
 
 
Pohjustus kysymykseen nro. 4.
Keski-Euroopassa moottoripyörät voidaan pysäköidä merkittyjen pysäköintipaikkojen ulkopuolelle kunhan kevyttä liikennettä ei häiritä. Tämä käytäntö helpottaisi pysäköintiongelmia myös Suomen kaupungeissa.

Kysymys. nro 4.
Tulisiko tätä eurooppalaista käytäntöä soveltaa myös Suomessa?
 
 
Pohjustus kysymykseen nro. 5.
EU:n komission mukaan jäsenvaltioiden tulisi pikaisesti luopua autojen ja moottoripyörien hankinnan verotuksesta ja siirtyä käytön verotukseen (vuotuiseen hiilidioksidipäästöperusteiseen käyttömaksuun).

Kysymys. nro 5.
Tulisiko moottoripyörien autoverosta luopua?
 
 
Pohjustus kysymykseen nro. 6.
SMOTO:n tavoitteena on että hankinnan verotuksesta luovutaan, mutta moottoripyörille ei asetettaisi vuotuista käyttömaksua johtuen lyhyestä ajokaudesta ja vähäisestä ajosuoritteesta.

Kysymys. nro 6.
Oletko SMOTO:n tavoitteen kannalla?
 
 
Pohjustus kysymyksiin nro. 7,8 ja 9
EU:n perustamissopimus takaa tavaroiden ja palveluiden vapaan liikkumisen sisämarkkina-alueella. On yleisesti todettu, että vapaa kauppa ei toteudu sovitulla tavalla. Esimerkiksi Saksassa rekisteröityä ja sieltä käytettynä ostettua moottoripyörää ei välttämättä voi rekisteröidä Suomessa johtuen ajoneuvolainsäädäntöjen eroista.
 
 
Kysymys. nro 7.
Voiko mielestäsi toisessa EU maassa katsastetun ja sen tekniset määräykset täyttävän ja turvalliseksi todetun moottoripyörän rekisteröinnin evätä Suomessa?
 
 
Kysymys. nro 8.
Jos toisessa EU maassa rekisterissä olevan MP:n rekisteröinti evätään Suomessa, niin rikotaanko silloin tavaroiden vapaan liikkuvuuden periaatetta?
 
 
Kysymys. nro 9.
Jos Suomi rikkoisi tavaroiden vapaan liikkuvuuden periaatetta ja siis samalla EU:n perustamissopimusta vastaan, olisitko valmis toimimaan asian korjaamiseksi?
 
 
Pohjustus kysymykseen nro. 10
Suomen lainsäädäntö estää vakuutuksen ottamisen toisesta EU-maassa toimivasta vakuutusyhtiöstä.

Kysymys. Nro 10.
Tulisiko moottoriajoneuvon vakuuttaminen sallia myös toisessa jäsenvaltiossa toimivassa vakuutusyhtiössä?
 
 

Aina kun olet tehnyt muutoksia sivuun, muista päivittää sivu klikkaamalla tallenna painiketta editorin vasemmasta yläreunasta, paina tämän jälkeen julkaise painiketta niin sivu julkaistaan varsinaisille sivuille.

©2020 hanaa...132 - suntuubi.com