Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Maineikas The Free Young Show on valmis järjestämään asiapitoisen vauhdikkaan raittius- ja nuorisoteemapäivän korostaen terveyden-liikenneraittiuden-turvallisuuden ja laillisuuden merkitystä erityisesti nuorisolle.

Sisältö: Liikenneraittius-turvallisuus-pyöräily-autoilu, alkoholin käyttö, tupakointi, huumeet, väkivalta, lailisuus, rikollisuus, hyvät harrastukset ja -kaverit, moottoriurheilu-motocross. Omakohtainen kokemus asioista.

LIIKENNERAITTIUDEN JA TERVEIDEN ELÄMÄNTAPOJEN KOULUTAPAHTUMA

Päivä kouluissa: Ala-, yläaste, lukio, ammattikoulu tms. Useita kaksoistunteja, joista teoriatunti sisällä ja ajotunti ulkona tai vain teoriatunti.
Teoriatunti: Teemapäivän avaus ja Team, liikenneraittius- ja turvallisuus aiheisia videoesityksiä, tietoiskuja, tietovisailu, keskustelut ja palkintojen jako.
Ajotunti: Oppilaat pääsevät itse kokeilemaan ajamisen iloa ohjatusti, taitoajokilpailussa 4-pyöräisellä Suzuki-mönkijällä.

THE FREE YOUNG SHOW ILTATAPAHTUMA
Mahd. järjestää vanhempainilta tai yleisötapahtuma. Nuorisotalolla, koululla tms. teoria ja ulko-osuus klo 18-21

Järjestäjät: Yhdessä raittius-, nuoriso-, liikenne-, ja vapaa-aika ltk. Poliisi, seurakunta, eri moottoriurh. järjestöt ja liikennelaitokset yms.

Teidän osuutenne järjestelyissä: Esitysajan ja -paikan valinta koulu, nuorisotalo tms. Sisätila ja ulkona hiekka- tai asfalttialue, piha-alue tai koulun kenttä. Osa ennakkomainonnasta, esim. julisteet meiltä. Äänentoistolaitteet sekä videotykki sisä/ulko -osuuteen.

Esim. yksi tai useampi teemapäivä kaksoistunteineen, vanhempainilta, nuorisotaloilta, viikonlopputapahtumat, perjantaina teemapäivä kouluissa ja lauantaina ajoshow. Mahdollisesti vain teorialuennot ja videotykki esitys

Kustannukset sopimuksen mukaan.
Matti Natri

 

Matti Natri puhui päihteiden vaaroista Toivakassa:
"Ei ole olemassa niin sanottuja kevyitä huumeita"


Raittiussihteeri Matti Natri tunnetaan moottoripyöräpiireissä. Hän ajoi motocrossia vielä muutamia vuosia sitten.


Raittiussihteeri Matti Natri vieraili Toivakan helluntaiseurakunnan nuorten kerhossa 7.11.. Matti puhui nuorisolle liikenteen vaaroista sekä rattijuoppouden ja huumeiden käytön seuraamuksista. Illan aikana selvisi, että suuri osa onnettomuuksista sattuu tutuilla kotikulmilla. Käytännön ajoharjoittelua Matti tarjosi kahden mönkijänsä välityksellä. Koulukeskuksen pihalle tehdyn ajoradan ideana oli ohjata nuorisoa liikenteessä tarvittavaan taitoajoon ja tarkkaavaisuuteen.

Matti on menneiltä vuosilta monille tuttu kaveri. Hänet voi tavata nuorison hengellisen aktion vetäjänä Jyväskylän kaduilta tai koululuokassa valistamassa nuorisoa terveistä elämäntavoista. Toivakassa Matin aiheena olivat liikenteen vaarat, alkoholi ja huumeet.

-Kotinurkilla on oltava erityisen huolellinen esimerkiksi mopoilla liikuttaessa. Tutut tiet voivat aiheuttaa harhatunteen, että ei täällä voi mitään sattua. Tutuilla nurkilla ollaan huolimattomia ja kohta rytisee, varoitteli Matti.

Liikenteessä on aina muistettava yhteiseksi turvallisuudeksi laaditut säännöt ja huomioitava toiset tiellä liikkujat. Jäätikkökeleillä mopoilijoiden on oltava erityisen varovaisia. Kypärää on aina käytettävä sillä se suojaa pienissä törmäyksissä tehokkaasti, totesi Matti.

Kysyessään kerholaisilta mitä nämä tekisivät, jos saisivat tietää, että joku on lähtenyt autollaan liikenteeseen juovuksissa.?

-En ainakaan menisi kyytiin ! Sanoisin sille ettei se menisi rattiin. Soittaisin poliisille, olivat nuorison vastauksina.


Toivakan koulukeskuksen pihalla harjoiteltiin taitoajoa raittiussihteeri Matti Natrin opastuksella. Tehtävänä oli muun muassa nostaa hitaasti ajettaessa peltipurkki kepin nokasta ja kuljettaa se seuraavan kepin nokkaan mönkijää pysäyttämättä.

Matti lisäsi vielä sen, että rattijuoposta on ainakin kerrottava jollekin lähettyvillä olevalle vanhemmalle ihmiselle tai ilmoitettava vanhemmille puhelimella.

-Kaikkein parasta on, jos voi epäilyksensä ilmoittaa suoraan poliisille vaikkapa kännykällä. Silloin kännykkä on todellisessa hyötykäytössä, totesi Matti.

Matti kertoi, että vuosittain yli kaksikymmentä tuhatta autoilijaa menettää korttinsa ainakin joksikin ajaksi rattijuoppouden tähden. Monet kuolevat tai loukkaantuvat päihtyneenä ajaneen aiheuttamissa kolareissa. Lisäharmina rattijuopon aiheuttamista seuraamuksista on omaisten suru ja

loukkaantumisen tai kuoleman aiheuttama taloudellinen ahdinko. Yksikin rattijuoppo liikenteessä on liikaa, valisti Matti.

Huumeista puhuttaessa ei pidä unohtaa tupakkaa

-Tupakka on keskikaljan tavoin sikäli huume, että se orjuuttaa ihmisen ja monet joutuvat jopa öisin nousemaan tupakalle. Riippuvuuden lisäksi se aiheuttaa ihomuutoksia, hengitysvaikeuksia ja syöpää, kertoi Matti.

Matti näkee, että liian monien tie päihteiden ja huumeitten käyttäjäksi kulkee keskikaljan ja tupakan kautta, eikä viinien markkinointikaan saa Mattia hymyilemään. Tilastot kertovat, että vuosittain noin 7000 suomalaista kuolee tupakoinnin seuraamukseen.Raittiusvalistusta on annettava kaikenikäisille, myös lapsille ja varkkareille.

-Ajatelkaapa arkkujonoa, jonka päälle voisi kirjoittaa tekstin " tupakoinnin tähden", arkkujonon pituus on vuosittain noin neljätoista kilometriä, visioi Matti.

Nykyajan puheet niin sanotuista kevyistä huumeista saavat Matin vakavaksi. Hänen mielestään kevyitä huumeita ei ole olemassa.

-Ei ole kevyitä huumeita, vaan kaikki huumeet ovat vaarallisia ja viimeisten tutkimusten mukaan ne aiheuttavat monia sairauksia jopa syöpää. Näihin vaarallisiin huumeisiin on luettava myös marihuana ja hasis, sanoo Matti.

Liikenneinfonsa päätteeksi Matti halusi toivottaa kaikille nuorille terveellistä elämää.

-Nuoret, pitäkää huolta kehostanne ja samalla toivon, että teidän vanhempanne näkevät vastuunsa esimerkin näyttäjinä raittiiseen elämään, kehotta Matti.

Järj: The Free Young Show, Matti Natri, Muurarintie 11 A, 40520 Jyväskylä Puh 014-613 529, 040 7033 529, email: mt.natri@deletec.net, www.netmission.fi/street

Unelmakeskus,katso joulun ihme 500 korttelia!
Katu- ja huumetyötä Phoenix Usa
Moottoriurheilu ja evankeliumi
Http://www.phoenixfirst.org
Urheilua ja Sanaa

Aina kun olet tehnyt muutoksia sivuun, muista päivittää sivu klikkaamalla tallenna painiketta editorin vasemmasta yläreunasta, paina tämän jälkeen julkaise painiketta niin sivu julkaistaan varsinaisille sivuille.

©2020 hanaa...132 - suntuubi.com